Otvoren je javni poziv za studentice završnih godina studija psihologije, socijalnog rada, prava, sociologije i srodnih studija za obavljanje stručne prakse

Udruženje „Novi put“ objavljuje javni poziv za studentice završnih godina studija psihologije, socijalnog rada, prava, sociologije i srodnih studija za obavljanje stručne prakse u savjetovalištu Udruženja u trajanju od 3 mjeseca.


b84c5756

Savjetovalište za djecu i odrasle je otvoreno 2013. godine i u kontinuitetu pruža psiho-socijalnu i pravnu pomoć žrtvama svih oblika rodno zasnovanog nasilja, nasilja nad djecom i trgovine ljudima.

Tokom trajanja stručne prakse u savjetovalištu udruženja „Novi put“, praktikantice će steći praktična znanja i vještine po pitanju organizacije rada savjetovališta, načina i metoda direktnog rada sa klijentima i klijenticama, a nakon završetka prakse će biti dodatno osposobljeni za rad i primjenu stečenih znanja u praksi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Praksa će se obavljati u okviru projekta „Sprečavanje rodno-zasnovanog nasilja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Zapadno-hercegovačkoj županiji“, koji se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Prijave se dostavljaju e-mailom na info@newroadbih.org ili poštom na adresu:

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10
  • 88000 Mostar

Rok za podnošenje prijava je 15.11.2021.

Nakon završene prakse, sve praktikantice će dobiti potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi. Više informacija o radu savjetovališta možete naći na facebook i instagram stranicama Udruženja.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem e-maila info@newroadbih.org ili na telefon broj 036 988 022.

Više informacija o Javnom pozivu za studentice završnih godina studija psihologije, socijalnog rada, prava, sociologije i srodnih studija za obavljanje stručne prakse možete naći ovdje.