Otvoren Deveti zimski salon knjige u Sarajevu

U Sarajevu je jučer otvoren IX Zimski salon knjige koji će do 24. decembra posjetiteljima ponuditi niz sadržaja, ali i knjige po znatno povoljnijim cijenama.


U Sarajevu je jučer otvoren IX Zimski salon knjige koji će do 24. decembra posjetiteljima ponuditi niz sadržaja, ali i knjige po znatno povoljnijim cijenama.

Advertisements

Zimski salon knjige, koji se održava u Gradskoj galeriji “Collegium artisticum” u Sarajevu, prema riječima organizatora TKD “Šahinpašić”, obogatit će prednovogodišnju i prazničnu ponudu šarolikim svijetom knjiga, ali i nizom novih naslova, prenosi “Oslobođenje“.

Advertisements

Zamjenik direktora TKD “Šahinpašić” Ajdin Šahipašić kazao je da je ponuda na ovogodišnjem salonu najraznovrsnija do sada zbog toga što izdavači iz BiH i regiona nude najviše naslova.

– Ove godine, otprilike oko 150 novih knjiga bh. izdavača se predstavlja na Zimskom salonu, kazao je Šahinpašić i dodao da će akcent ovogodišnjeg salona biti na prodaji, iako će biti organizirano i nekoliko pratećih manifestacija.

Prema njegovim riječima, TKD “Šahinpašić” ponudit će posjetiocima oko 40 novih knjiga, a ove godine imaju i najbogatiji dječiji program.

Na 62 štanda predstavit će se više od 200 izdavača, pretežno iz BiH, ali i Srbije i Hrvatske.

Ranko Samardžić iz izdavačke kuće “Laguna” iz Beograda jedan je od učesnika ovogodišnjeg zimskog salona knjige. Kako kaže, ova izdavačka kuća već niz godina učestvuje na ovoj manifestaciji.

Habiba Alijagić je bila jedan od prvih posjetitelja salona i dobitnica je jedne od knjiga koje je osigurao organizator.

– Svake godine dolazim na salon. Suprug i ja svakog mjeseca pročitamo po jednu knjigu, kazala je Alijagić.

– Kad bi ovakvih događaja bilo češće, bilo bi još bolje. To je nešto super za ovaj grad, da se ljudima približi knjiga i čitanje, kazala je jedna od prvih posjetiteljica salona Edina Husić.

Organizator ovogodišnjeg Zimskog salona knjige najavio je i brojne popuste za posjetioce – na strana izdanja oni će iznositi 25 posto, a 35 posto na izdanja TKD “Šahinpašić”.

Ulaz na Zimski salon knjige je besplatan.

(oslobodjenje.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!