Osvetio se bivšoj za prekid: Student lektorisao i ocijenio pismo svoje bivše – prepuno grematičkih grešaka

Kada ste zadnji put primili pismo, a da nisu računi? Pisma izvinjenja nisu ništa novo, samo su rijetkost, ali kada su odgovori na takva pisma urnebesni, vrlo brzo postaju i viralni.


6f13d pismoFIN
Foto: screenshot via Twitter@NickLutz12 // Moj Faks

Prekidi veza nikome nisu laki, posebno ako ste s nekom osobom završili na ne tako lijep način ili ako ste dugo bili zajedno.

Pisanje pisama više nije učestala aktivnost, posebno uz sve moguće tehnologije koje koristimo za razgovore. Stoga ako i dobijemo jedno, čitamo ga s razumijevanjem. No, pošiljatelj i sadržaj pisma također su od iznimne važnosti. Ako je autor i pošiljatelj vaš bivši ili bivša koji su vam se odlučili obratiti na ovaj način, zasigurno ga čitate s mnogo emocija, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nick Lutz, inače student na Stetson Univerzitetu na Floridi, dobio je pismo isprike koje mu je uputila bivša djevojka. To ni po čemu ne bi bila posebna priča da student pismo nije odlučio pravopisno i gramatički ispraviti, prokomentarisati te ga potom poslati nesretnoj djevojci nazad i sve to zajedno objaviti na Twitteru. Pismo je “lektorisano” crvenom hemijskom olovkom uz urnebesne komentare, ali i ispravljanje njenih gramatičkih pogrešaka.

Odmah na prvoj stranici, mladi je Nick označio uvodni dio pisma uz komentar: “Predug uvod. Puno se ponavlja.” Primijetio je i da nema uvlake na početku pisanja pisma.

Djevojka se očito pokajala zbog svoje odluke. – Znaš onu uzrečicu: ‘Ne znaš šta imaš dok to ne izgubiš?’ Tako se ja osjećam, uzimala sam te zdravo za gotovo, piše nesretna djevojka. – S moje strane, ja se raspadam, nastavila je na što joj je Nick označio posljednju rečenicu i nadodao komentar: – Kako? Ovdje je potrebno obrazloženje.

Kroz prvu stranicu njenog pisma ne vidi se očit razlog njihovog prekida, osim u jednoj rečenici koju je Nick, naravno, ispravio. U pismu piše: – Postoji jedna stvar koju ti nikad nisam učinila, bez obzira vjeruješ li mi ili ne – nikad te nisam prevarila, tvrdi bivša djevojka.

Lutz je uz označavanje sporne rečenice nadodao i komentare: – Čvrsta izjava. Nema detalja koji potvrđuju tvoju hipotezu, nadodao je uz veliki znak upitnika. Nakon nekoliko stranica ispravljanja svake gramatičke pogreške i ponekog komentara da koristi nepotrebne riječi u rečenici, Nick joj je na kraju dao 61/100 bodova i minus dovoljan 2.

Na samom je kraju ostavio poduži komentar sa nekim svojim zaključcima uz naznaku da je ova gesta cijenjena i da joj ostavlja prostora za podizanje “pola ocjene” kada ispravi sve što je uradila.

Trenutno, Nick ima preko 116 hiljada retweetova i skoro 300 hiljada lajkova. Veliki dio korisnika ove društvene mreže smatraju da je ovo urnebesan način na koji se možete nositi s pismom izvinjenja koje vam upute bivši partneri kojima očito više ne vjerujete, dok su ga neki osudili jer smatraju da je njena privatnost narušena, a neki su čak pisali njene druge gramatičke pogreške koje Nick nije vidio.