Osnovano novo Udruženje studenata “Politikolog”

Studenti Filozofskog fakulteta iz Pala sa katedre za Politikologiju i međunarodnih odnosa, osnovali su novo Udruženje studenata pod nazivom "Politikolog". Udruženje ima za cilj promociju uspjeha studenata Politikologije kao i zalaganje za stručnu praksu.


23192659 10210402289350617 355355084 n 1

Udruženje Politikolog nastalo je sa željom da studenti nauče nešto novo i da iskoriste studiranje na najbolji mogući način.

Predsjednik Udruženja je Filip Matić, student druge godine. Osim ove aktivnosti, Filip se bavi i nevladinim sektorom, a Udruženje je osnovao radi potreba studenata koji žele da poboljšaju samo studiranje.

“Glavna ideja kojom se vodimo kada smo osnivali ovo Udruženje jesu poboljšanje samog života i kvaliteta studiranja, kao i povezivanje i saradnja sa drugim fakultetima i razmjenu iskustava kroz razne edukacije, projekte i programe koje se tiču našeg smjera”, rekao je Matić.

Politikologija i međunarodni odnosu su najmlađa katedra na Filozofskom fakultetu u Palama. Postoji dvije godine i trenutno broji više od 40 studenata, a svake godine je sve veća zainteresovanost studenata da se bavi politikom u budućnosti.

Profesorica i najveća podrška studentima na Politikologiji je Zlatiborka Popov-Momčinović. Ona je istakla da je osnivanje ovog Udruženja veoma korisno za same studente.

Udruženje “Politikolog” osnovalo je na početku svog rada i Osnivačku skupštinu koju čine studenti prve i druge godine.

(STUDOMAT.ba)