Općina Stari Grad stipendira nadarene učenike i studente u školskoj/akademskoj 2020/2021. godini

Općina Stari Grad stipendirat će u ovoj školskoj godini nadarene učenike i studente, učenike deficitarnih i tradicionalnih zanata, te učenike i studente iz porodica boračke populacije. Ukupno će Općina Stari Grad za stipendije u školskoj 2020/21. godini izdvojiti preko 300.000 KM.


Javni pozivi za nadarene učenike i studente, učenike deficitarnih i tradicionalnih zanata će biti otvoreni 15 dana, dok će Javni konkurs za učenike i studente iz porodica boračke populacije biti otvoren 30 dana, nakon čega će nadležne komisije odlučivati o svim zahtjevima.

Advertisements

Kao i ranijih godina, vrjednovat će se prosjek ocjena, učešće i postignuti rezultati na takmičenjima, porodični standard, uslovi života, a za djecu iz porodica boračke populacije i vrijeme koje su njihovi roditelji proveli u ARBiH, kao i drugi uslovi propisani javnim pozivima.

Advertisements

U nastavku možete pogledati kompletne tekstove javnih poziva:

  • Javni poziv za stipendiranje nadarenih učenika i studenata za školsku/akademsku 2020/2021. godinu, možete pogledati ovdje.
  • Prijavni obrazac za nadarene učenike možete preuzeti ovdje.
  • Javni poziv za stipendiranje učenika/šegrta iz oblasti deficitarnih i starih tradicionalnih zanata i zanimanja u školskoj 2020/2021. godini, možete pogledati ovdje.
  • Prijavni obrazac za učenike deficitarnih i tradicionalnih zanata možete preuzeti ovdje.
  • Javni konkurs za stipendiranje djece šehida – poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca u školskoj 2020/2021. godini, možete pogledati ovdje.
  • Zahtjev za dodjelu stipendija za učenike i studente iz porodica boračke populacije možete preuzeti ovdje.