Poziv za učešće u projektu: The New Democratic Wo/Men of the Western Balkans (HIA)

Humanity in Action Bosnia and Herzegovina (HIA) je međunarodna neprofitna obrazovna organizacija koja se sastoji od nacionalnih ureda u više zemalja, tako i u Bosni i Hercegovini. HIA obrazuje, inspiriše i povezuje globalnu mrežu studenata/tica, mladih profesionalaca/ki i budućih lidera/ki posvećenih promovisanju ljudskih prava, različitosti i aktivnog građanstva.


humanity in action bih bosnia herzegovina

HIA razvija međunarodne obrazovne programe za mlade. Organizacija promovira dijalog o razumijevanju i odgovoru na izazove s kojima se suočavaju demokratske zemlje. HIA programi istražuju prošle i sadašnje primjere otpora netoleranciji, sa ciljem da ohrabre buduće lidere/ke da budu angažovani građani/ke i odgovorno donose odluke.

Projekat se temelji na ideji da mlade osobe upravljaju fiktivnom državom i ovim putem nauče nešto novo o politici, lobiranju, komunikaciji, borbi protiv lažnih vijesti, ili građanskoj odgovornosti. Mladi će raditi u timovima od 6 osoba, a sarađivat ću sa svojim vršnjacima iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Projekat je podržan od strane International Visegrad Fund (Međunarodnog višegradskog fonda) i u saradnji sa organizacijama iz Crne Gore, S.Makedonije, Slovačke, Češke, Mađarske i Poljske.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Projekat je namijenjen aktivnim mladim osobama od 18 do 30 godina, ali mogućnost je otvorena i za mlađe učesnike/ce, npr. završne godine srednjih škola, ako su aktivni i zainteresovani.

Više informacija možete pronaći ovdje.