Pročitajte šta je ovaj mladi student naučio prilikom obavljanja prakse na Hayatu.

Omar Branković, student treće godine Fakulteta za medije i kumunikacije (Internacionalni Univerzitet Travnik), za svoj prvi dodir s radom u medijima izabrao je Hayat.

Kako Hayat uvijek daje priliku mladima da osjete čari svih zanimanja koje medij nudi, tako se i Omar našao među brojnim studentima koji praksu obavljaju baš kod nas.

omar brankovic

Svoje prvo zapažanje Omar je odlučio podijeliti sa čitateljima ovog portala.

Omarovo dosadašnje iskustvo na Hayatu prenosimo u cjelosti:

– Nedavno sam počeo izvršavati praksu na našoj domaćoj Hayat televiziji, što znači da sam jedan skromni praktikant. U čast ovoj televiziji volio bih s vama podjeliti neke interesantne momente i detalje.

Došao sam na praksu tačno dva dana poslije velikog Hayatovog rođendana, što znači da sam zakasnio na tortu. Bio sam tužan. Ali moj mentor na praksi mi je rekao da je bila iznimno dobra. Sljedeći dan me je dočekao lijep tim i iskustvo koje sam dobio priliku vidjeti. Velika ljubaznost i timski rad unutar Hayat tima učinili su ovo iskustvo veoma zanimljivim, aktivnostima u različitim studijima i realizacijom mnogih emisija, dan je u potpunosti ispunjen.

Kao što sam već spomenuo, ljubaznost i timski rad su samo vrh stijene koju čini Hayat. Cijeli kolektiv je veoma produktivan i radi užurbanim tempom, a unutar kolektiva svaki pojedinac izražava svoje vještine, te opet timski rad ima nevjerovatnu ulogu. Kolege pomažu jedni drugima i jedni od drugih zavise. Imao sam šansu vidjeti studio u kojem se snimaju razne emisije i informativni program. Morao sam biti iznimno tih da ne bih ometao snimanje. Nakon toga sam imao priliku i vidjeti kako urednik sa svojim timom kreira tu emisiju. Program je sve vrijeme tekao uživo, te sam vidio koliko truda, rada i koncentracije treba da se jedna emisija napravi.

omar

Imao sam priliku otići i na teren, te vidjeti kako se dogovori za gostovanja sklapaju i teku. Cjelokupno iskustvo je bilo veoma poučno. Moram vam priznati da sam ovdje nekoliko dana, a već sam naučio mnogo. Radujem se budućem radu i iskustvima koja me čekaju za vrijeme prakse.

Volio bih se zahvaliti na ovoj prilici i preporučiti ovaj program svima, a čiji sadržaji sežu od kriminalističkih priloga do muzičkih emisija. Naravno tu je i program za djecu Hayatovci. Na Hayatu vas čeka svijet pun novih saznanja i iskustava, pa se prepustite uživanju.

Za kraj, sretan rođendan, uz želju da mnogo mladih studenata koji su zaljubljeni u profesiju televizije ili novinarstva dobiju priliku da ovo iskuse. Pa možda čak i probaju tu tortu za 30. rođendan.