Studentska praksa: N1 organizuje Ljetnu školu novinarstva

Kao i proteklih osam godina, N1 otvara vrata mladima koji žele upoznati i savladati vještine modernog novinarstva.


1717764363 n1 radionica 2024 BH min 900x506 1
Foto: N1

Ukoliko ste student novinarstva ili drugih srodnih nauka i želite naučiti osnove novinarskog posla prijavite se na N1 ljetnu radionicu. Konkurs je otvoren do 26. juna.

Ljetna novinarska radionica N1 je projekat osmišljen kako bi se mladim i ambicioznim ljudima, koji vole novinarstvo, dali mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji i digitalnim platformama te steknu neprocjenjivo iskustvo.

Kao društveno odgovoran medij N1 daje priliku polaznicima Ljetne škole da uz vrhunske medijske profesionalce i poznate novinare N1 besplatno steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva.

Kome je namijenjena Ljetna radionica?

Pozivamo studente novinarstva, ali i drugih društvenih fakulteta kao i diplomirane novinare koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu, da se prijave za učešće u Ljetnoj novinarskoj radionici.

Cilj radionice

Cilj radionice je da naši iskusni novinari pripreme svoje buduće kolege za rad na televiziji i digitalnim platformama, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste te da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Polaznici će se oprobati u pisanju vijesti, pravljenju TV priloga za različite emisije, pripremi sadržaja za digitalne platforme i društvene mreže, radit će na temama sa iskusnim timom N1 ići na teren te savladati vještine fotografisanja, ali i snimanja. Zahvaljujući ovoj praksi moći će se upustiti u svijet profesionalnog novinarstva s puno samopouzdanja i vještina koje su im potrebne za uspjeh.

Ovo je ujedno prilika mladima da demonstriraju svoj talenat i ambiciju. Najbolji polaznici imaju priliku da postanu dio internship programa N1. Neki od polaznika Ljetne radionice prethodnih godina danas su stalni članovi N1 tima.

Trajanje radionice

Radionica će trajati 01. jula do 31. jula 2024. Odvijat će se u N1 centru Sarajevo. Za najbolje polaznike osigurana je praksa na N1 televiziji.

Prijave

Ukoliko ste zainteresirani da učite od najboljih, da vam svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci:

Prijave i popunjen formular poslati na e-mail adresu radionica@n1info.com (subject: SARAJEVO), najkasnije do 26. juna 2024. godine.