Olimpijsko veče i festival kratkog filma na Evropskom Samitu Mladih

Organizatori Evropskog Samita Mladih pozivaju Vas na dva događaja koji će se održati ove sedmice u sklopu Evropskog Samita Mladih.


european youth summit sarajevo 2014

Organizatori Evropskog Samita Mladih pozivaju Vas na dva događaja koji će se održati ove sedmice u sklopu Evropskog Samita Mladih.

EUROPEAN YOUTH SUMMIT: 100 FOR THE NEXT 100 IN THE DANUBE REGION  održat će se od 04. do 08. juna u Sarajevu, a u organizaciji regionalnih članova Forum Alpbach Mreže iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Samit će okupiti 100 mladih lidera iz zemalja Dunavske regije i Jugoistočne Europe, sa ciljem da omogući sticanje konkretnih vještina kroz brojne radionice, ali i platformu za diskusiju mladih sa trenutnim donosiocima odluka iz oblasti politike, ekonomije i civilnog društva.

Pored radionica i radnih grupa, posebno mjesto u programu Samita  imat će kulturni događaji. Tako će se u četvrtak 05. juna u kinu Meeting Point održati festival kratkog filma “My Europe, Short Film Festival” sa početkom u 20h.

Petak 06. juni rezervisan je za “Olympics’ Night” panel diskusiju na temu “How Do Major Sports and Cultural Events Influence Regional Integration?”, na kojoj ćemo ugostiti Eminu GANIĆ (Sarajevo Film Academy, Osnivačica i Izvršna direktorica), Amilu RAMOVIĆ (ARS AEVI Muzej savremene umjetnosti, Izvršna direktorica), Samira AVDIĆA (European Youth Olympics Festival 2017, Direktor), Mašu BAJC  (Vizuelna umjetnica i počasni predavač na Akademiji Dramske Umjetnosti, Zagreb), te Milana ĆULIĆA (Center for Tourism Research and Studies, Predsjednik).

Olympics Night će se održati u Domu mladih sa početkom u 20h, a potom će uslijediti i obilazak muzeja ARS AEVI.

Ovom prilikom Pozivaju se svi zainteresovani da se pridruže na festivalu filma, te panelu.

Za više informacija, posjetite zvanične profile Samita na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

(STUDOMAT.ba)