Održan “Dan otvorenih vrata” na Univerzitetu u Zenici

Na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata svoje mogućnosti maturantima je predstavilo 10 organizacionih jedinica Univerziteta u Zenici. Ujedno, ove godine se obilježava i 18 godina od osnivanja Univerziteta u Zenici kao zasebne visokoškolske ustanove.


20180423 121001

Dana 23.04.2018. godine na kampusu Univerziteta u Zenici je održan “Dan otvorenih vrata”. Maturanti su se mogli upoznati sa mogućnostima 10 organizacionih jedinica koje sačinjavaju ovaj Univerzitet: Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet, Mašinski fakultet, Politehnički fakultet, Pravni fakultet, Islamsko-pedagoški fakultet, Medicinski fakultet, Institut Kemal Kapetanović i Studentski centar.

Ove godine Univerzitet u Zenici slavi i svoj 18. rođendan, te je povodom ove godišnjice upriličen prigodan program i doček budućim studentima. Maturantima se ovom prilikom obratio rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Damir Kukić, pomoćnik ministra za obrazovanje, nauku i sport Zeničko-dobojskog kantona Željko Bodul, predsjedavajući skupštine ZDK-a Jasmin Duvnjak, te uspješni studenti i sportisti ovog Univerziteta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Za zabavni program na ovoj manifestaciji se pobrinuo Omladinski hor grada Zenice pod dirigentskom palicom maestra Milenka Karovića. U nastavku možete pogledati kako je to sve izgledalo.

(Senadina Mehanović / STUDOMAT.ba)