Od oktobra nema online nastave, evo kako će se organizovati

Studente su pozvali da se pripreme “za nastavu uz fizičku prisutnost u prostorima Fakulteta od početka nove akademske godine”.


Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Pravni fakultet Univerziteta u Zagrebu najavio je studentima kako će nastavu od iduće godine ponovno imati uživo.

Advertisements

Kažu kako su od štete uzrokovane zemljotresom dosad uspješno obnovili sve svoje zgrade, osim one na Trgu Republike Hrvatske, za koju je nadležan Rektorat Sveučilišta. Umjesto dvorana i prostora u toj zgradi Fakultet je osigurao privremene, zamjenske dvorane.

Svjesni smo da usprkos korisnosti savremene tehnologije nastava u virtualnom okruženju ne može u potpunosti nadomjestiti ljudski kontakt, neposrednu komunikaciju i interakciju studenata i nastavnika te učenje tokom predavanja i drugih oblika nastave uživo, poručuju sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Advertisements

Dekanski kolegij i Studentski zbor tog fakulteta zajedno su se obratili studentima poručivši im kako će se nastava iduće akademske godine u potpunosti održavati uživo. Podsjetimo, osim zbog epidemioloških mjera, nastava se na Pravu odvijala online jer su fakultetske zgrade u prošlogodišnjim zemljotresima pretrpjele značajnu štetu, piše Srednja.hr.

S početkom nove akademske godine, 2021./22., nastava i ispiti počet će se izvoditi uživo, odnosno uz fizičku prisutnost studenata i nastavnika, za što su od strane Fakulteta stvorene sve prostorne i druge pretpostavke. S obzirom da se i stopa vakcinisanog odraslog stanovništva svakim danom povećava, o čemu u bitnome ovise epidemiološke mjere nadležnih tijela Republike Hrvatske, vjerujemo da nastavi i radu uživo s početkom nove akademske godine neće biti zapreka, kažu s Prava.