Objavljen trailer igre Call of Duty: Modern Warfare II

Igra Call of Duty: Modern Warfare II stiže na PlayStation, Xbox i PC (uključujući steam) u oktobru, a sada je objavljen prvi gameplay trailer.


silhouette of man soldiers walking through the smoke
Foto: Envato

Da Infinity Ward radi na nastavku igre Call of Duty: Modern Warfare iz 2019. godine odavno nije tajna, a sada je ovaj studio konačno najavio svoj blockbuster te gamerima ponudio uvid u igru objavom gameplay trailera. Igra Modern Warfare II donosi single-player kampanji koji je direktni nastavak prethodne igre, ali i multiplayer uključujući novi taktički co-op mod.

Igra vodi gamere širom svijeta, a Task Force 141 radi na neutralisanju terorističke zavjere za napade na SAD i stvaranje haosa unutar američkih granica, piše Klix.ba.

Gameri će se boriti uz najpoznatije karaktere uključujući Kapetana Pricea, Ghosta, Soapa, Gaza i Laswella, a suočit će se različitim neprijateljima ig mračnog svijeta terorizma.

Ipak, s obzirom na rusku invaziju u Ukrajini i iznanadni fokus na oružano nasilje u SAD-u, igra dolazi u nezgodno vrijeme. Također, tu su i brojne tužbe s kojima se suočava izdavač Activision Blizzard.

Šef Infinitiy Warda Patrick Kelly je ranije rekao da igre donose izmišljenu priču, ali koja je inspirisana vojnim događajima iz stvarnog svijeta koji oblikuju svijet u kojem živimo.

Multiplayer će sadržavati ogromne mape za učešće velikog broja igrača istovremeno, kao i manje mape dizajnirane za mečeve “šest na šest”. Također, dio igre će biti i specijalni mod posvećen taktičkom co-op gameplayu.

Ova igra bi također mogla stići na mobilne uređaje.

Igra na tržište stiže 26. oktobra i to za različite platforme uključujući PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X i S, PC i Steam.