Obiđite piramide u Gizi, Veneciju i Taj Mahal iz svog doma

Svjetske destinacije nisu nikad bile bliže, jer sad se nalaze u vašem domu. S udobnog kauča i s laptopom u rukama posjetite ova svjetska čuda.


Iako su putovanja otkazana, a većina zemalja je zatvorila svoje granice, to ne znači da ne možete uživati u nevjerovatnim arheološkim i kulturnim spomenicima barem na određeni način, koji omogućava Google.

Advertisements

1. Piramide u Gizi

Piramide u Gizi ili Nekropola u Gizi u Egiptu spadaju među najpoznatije i najstarije građevine čovječanstva. Nalaze se u doline rijeke Nil, u blizini grada Giza. Jedino su od Sedam svjetskih čuda antike. Započnite obilazak!

2. Taj Mahal

Taj Mahal se smatra vrhunskim ostvarenjem mogulske arhitekture, stila koji kombinuje elemente perzijskih, indijskih i islamskih arhitektonskih stilova. Godine 1983. Taj Mahal postao je UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine, a opisan je kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek-djela svjetskog nasljeđa. Započnite obilazak!

3. Venecija

Venecija je jedan od najljepših gradova svijeta, te ujedno i grad dugogodišnje historije i turistički centar regije. Njenim kanalima godišnje prođu milioni turista, no ove 2020. su gradovi Italije kao i drugih država bili izuzeti od turista, stoga prošetajte kulturološki uzdignutim ulicama iz vašeg doma. Započnite obilazak!

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!