Koju ste sliku prvu odabrali: Otkrijte vašu najveću slabost ovim mentalnim testom

Koja slika vam je najviše privukla pažnju? Ona koju ste odabrali otkriva vašu najveću slabost!


mentalni test slabost

Ako ste odabrali…

Sliku broj 1

Vi ste osoba koja ima problema s donošenjem odluka. Bojite se pogriješiti i zbog toga ste često zarobljeni na jednom mjestu. Možda imate svoju komfornu zonu, u kojoj su zadovoljene vaše osnovne potrebe i, manje-više, postigli ste neke svoje ciljeve. Ali morate riskirati i izaći iz svoje zone komfora ako zaista želite pogurati svoje granice i doći do vrha. Zapamtite – onaj ko ne riskira taj ne pobjeđuje.

Sliku broj 2

Vaša najveća slabost je što ste previše zahtjevni. Težite savršenstvu, ali često zbog toga upadate u veliko stanje stresa. Niko zapravo nije savršen. Ni vi, zbog jednostavne činjenice da ste čovjek. Pokušajte se ponašati tako, a ne kao stroj koji mora biti 100% učinkovit jer i vi ste osoba od mesa i krvi i prije ili kasnije pritisak koji vršite na sebe će imati negativne posljedice.

Sliku broj 3

Vaš glavni problem je što se previše brinete o stvarima. Postoji tačka u kojoj je briga zdrava: pomaže vam procijeniti situacije. Živite zaključani u svojoj glavi. Sve morate analizirati hiljadu puta, a često imate crne prognoze.Dakle, umjesto da se ponašate ispravno, radite najgore: ne radite ništa. Kakva je korist brinuti se za sve ako ništa nećete promijeniti Morate naučiti opustiti se i više vjerovati da ćete, kad dođe vrijeme, znati što učiniti u slučaju problema, piše Atma.hr.