Prijem DAAD stipendista 27.05.2015. (Foto: Njemačka ambasada Sarajevo)
Prijem DAAD stipendista 27.05.2015. (Foto: Njemačka ambasada Sarajevo)

Certifikati su uručeni na događaju održanom 27. maja 2015. godine u rezidenciji njemačkog Ambasadora u Sarajevu u ponedjeljak.

Čestitke su pored ambasadora Hellbacha uručili i Tanja Sanden i Selma Rakovac (DAAD) kao i Vedad Smailagić (DAAD Udruženje alumni).

Stipendisti su ohrabreni da tokom svog boravka u Njemačkoj ne koriste samo akademsku ponudu već i da istraže zemlju i prije svega skolpe nova prijateljstva i uspostave mrežu.

DAAD ima za cilj da podrži razmjenu izmedju studenata, naučnika i univerziteta. Korist od ovih raznovrsnih programa imaju kako praktikanti tako i profesori.

DAAD je ove godine dodijelila preko 55.000 stipendija širom svijeta od čega je zavidan broj dodijeljen kandidatima iz Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Njemačke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Više informacija možete naći na: www.funding-guide.de

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.