Nevjerovatni Imad Ahmetspahić diplomirao na dva fakulteta u Americi

Nakon četiri godine intenzivnog rada, truda, smijeha i suza, mladi Imad je uspješno završio još jedno značajno poglavlje svog života.


Sa visokoškolskim obrazovanjem koje obuhvata B.A. u političkoj ekonomiji i B.A. u marketingu i digitalnim medijima, on je istakao sebe kao izuzetno posvećenog i sveobuhvatno obrazovanog studenta.

Advertisements

Kako kaže, posljednja godina studija bila je najzahtjevnija, ali je i donijela niz priznanja. Nakon četiri godine rada u studentskoj vladi, kao senator i predsjedavajući Komiteta za ustav i pravilnik o radu (prve tri godine), te kao predsjedavajući Komiteta za život na kampusu, ovom ambicioznom mladiću dodijeljen je Miller Award. Ova nagrada za izuzetan doprinos radu studentske vlade i senata dodjeljuje se onima koji su služili u senatu sve četiri godine studija.

Priznanje za poseban doprinos zajednici

Ovaj dostignući uspjeh čini ga tek drugom osobom u 142-godišnjoj historiji The College of Idaho kojoj je to uspjelo, nakon senatora Millera, po kojem je nagrada dobila ime. Osim toga, bio je imenovan i za senatora godine, postavši prva osoba koja je dobila i Miller Award i koja je izabrana za senatora godine. Dekan koledža dodijelio mu je i priznanje za poseban doprinos zajednici.

Advertisements

Osnivač dva studentska kluba

Tokom četiri godine studija, ovaj mladić postao je i osnivač dva studentska kluba. Služio je kao predsjednik i sekretar odbojkaškog kluba, a fudbalski klub, u kojem je bio sekretar nakon osnivanja, danas je drugi najbrojniji klub na kampusu.

Zahvalnost za svoje postignuće upućuje svojoj porodici, profesorima, kolegama i mentorima, ističući da bez njihove podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Posebno ističe zahvalnost svojim roditeljima za njihovu bezuslovnu emocionalnu, fizičku i finansijsku podršku.

Na kraju, mladić poručuje svima koji misle da je ovo vrhunac njegovog uspjeha da se dobro pripreme, jer njegovo vrijeme tek dolazi. Ovo je samo još jedan dokaz da sa pravom podrškom i predanosti, mladi ljudi mogu postići velike stvari i biti inspiracija drugima.