Tim mladih udruženja “Ruku na srce” otvara vrata za volontiranje

Ova inicijativa pruža mladima priliku da svojim znanjem i vještinama pomognu drugima.


Tim mladih udruzenja Ruku na srce otvara vrata za volontiranje

Volontiranje je prilika za mlade da demonstriraju svoje sposobnosti, nauče nešto novo i upoznaju veliki broj aktivnih mladih. Ali ono što je suštinski najvažnije – volontiranje pruža priliku za pomaganje drugima.

Tim mladih udruženja “Ruku na srce” organizuje svoj prvi sastanak na kojem će biti održana prezentacija Udruženja. Nadolazeće aktivnosti će biti predstavljene, a ideje će biti razmijenjene u okviru tim bildinga i druženja volontera.

U narednom periodu, Udruženje planira da organizuje mnoge aktivnosti u kojima mladi mogu dati svoj doprinos. Ovo će pružiti priliku za shvatanje da je volontiranje najbolji način za napredovanje i upoznavanje ljudi sa sličnim ciljevima.

Sastanak će se održati 12. juna u SOS Dječijem selu u 16:30. Mladi se mogu prijaviti putem društvenih mreža Udruženja ili putem viber broja 061 698 420 do 10. juna 2023. godine.

Udruženje “Ruku na srce” čeka sve zainteresovane mlade ljude, jer kako kažu, “Mi znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali nekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim.”

Ova inicijativa je izuzetna prilika za mlade da se aktivno uključe u svoju zajednicu, razvijajući svoje vještine dok pomažu drugima. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i postanu deo ove inspirativne inicijative.