Udruženje studenata Medicinskog fakulteta apeluje na ispunjenje obećanja o oslobođenju plaćanja školarine

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uputilo je otvoreno pismo Skupštini Kantona Sarajevo i Vladi Kantona Sarajevo, zahtijevajući ispunjenje prethodnog obećanja o oslobođenju plaćanja školarine za studente koji su ostvarili prosjek 8.0 i više.


Pismo je nastalo kao reakcija na neslaganje između obećanja dato studenatima i trenutne situacije u kojoj su studenti s visokim prosjekom ipak obavezni da plaćaju školarinu za tekuću akademsku godinu.

Advertisements
Advertisements

U svom apelu, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta poziva nadležne institucije da preuzmu odgovornost i poduzmu sve potrebne mjere kako bi se ovaj problem što prije riješio u korist studenata Univerziteta u Sarajevu.

Ova situacija ne samo da utiče na trenutne studente, već bi mogla da ima dugoročne posljedice na buduće generacije studenata, ukoliko se ne riješi pravedno. Studenti su izloženi velikom pritisku da postignu visoke akademske rezultate, a ispunjenje obećanja o oslobođenju plaćanja školarine za one koji postignu visoki prosjek predstavlja dodatni motiv i priznanje njihovog truda i zalaganja.

OBAVIJEST ZA JAVNOSTPoštovani, ovim putem vas želimo obavijestiti da smo ispred Udruženja studenata Medicinskog…

Posted by Udruženje studenata Medicinskog fakulteta on Monday, 5 June 2023