Neobična priča: Kako je Sarajka usvojila žirafu?

Kiko je stvarna žirafica koja ima zanimljivu istinitu priču.


tatjana markovic zirafa

Kao malena beba Kiko je pronađen sam i tada kreće njegova životna avantura. Sarajki nastanjenoj u Banjoj Luci, Tatjani Marković, Kiko je stigao kao zahvalnost od prijatelja koji je znao koliko ona voli ove životinje.

 – Prijatelj je bio originalan i usvojio je Kika u moje ime. Naime, ja sam u vremenu od godinu dana bila staratelj ove žirafe kroz program jednog prihvatilišta za slonove Shaldrock u Keniji, gdje je Kiko živio, kaže Tatjana.

Ona priča da je za nju ovaj poklon čista inspiracija.

 – Priznaćete, nije svakodnevno da dobijete lično potvrđen poklon. Dobila sam pečat na svoje saznanje o ljubavi prema životinji žirafi. Kiko je za mene ljubav, on je za mene priča koja će se pričati, jer je čista i iskrena, jer nosi poruku za sve nas, posebno sada u ovim vremenima korone, kako je važno da ne odustanemo i svaki dan da se trudimo da budemo bolji, da učimo i radimo na sebi, da spoznajemo život iz ugla prosperiteta i potencijala, a ne samo preživljavanja i muke, priča Tatjana.

Kiko je inspirisao da pokrene jedan projekat „Upoznajmo Kiko drugare“, koji ima za cilj podsticanje multikulturalnosti i motivacije za zaštitu životne sredine kod djece predškolskog uzrasta.

Projekat je podrazumijevao i izradu niza radionica o temama ugroženih životinjskih vrsta u svijetu.

 – Znam da sam u djetinjstvu pomno pratila svaku emisiju o žirafama. Kada smo mali biramo ljubav prema nečemu ili nekome iz divljenja. To isto sjećanje iz djetinjstva o ljubavi prema žirafama i dolazak Kika u moj život pretočilo i inspirisalo me na aktivnosti koje su organizovane prošle godine kroz projekat Upoznajmo Kiko drugare, priča Tatjana za Srpskainfo.