Predstavnik Hrvatske na ovogodišnjem Eurosongu je student zagrebačkog fakulteta

Baby Lasagna je okupio ekipu sa faksa i otišao u Švedsku gdje se priprema za nastup na Eurosongu.


baby lasagna
Foto: Youtube

Baby Lasagna se u Švedskoj oslanja na sebi bliske ljude kako bi uspješno nastupio na Eurosongu. Kao student na zagrebačkom VERN-u, okupio je ekipu sadašnjih i bivših studenata tog fakulteta. Lasagna je student treće godine preddiplomskog studija Odnosa s javnošću. Njegova pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’ jedna je od favorita ovogodišnjeg, 68. izdanje Eurosonga.

Baby Lasagna je otputovao u Malmö. u Švedsku dok širom Europe sve više raste uzbuđenje povodom nadolazećeg 68. izdanja Eurosonga. Dobro je znano kako ovaj pjevač s hit singlom ‘Rim Tim Tagi Dim‘ obožava mačke te da mu je otac učitelj u Umagu. No, možda ne znaju mnogi da ova zvijezda, pravog imena Marko Purišić, studira u Zagrebu, piše Srednja.hr.

Skupio ekipu s faksa

Naime, Baby Lasagna je završna godina preddiplomskog studija Odnosa s javnošću na VERN-u. Kako su se pohvalili na tom fakultetu, još četvero studenata i alumna VERN-a otputovali su s njim u Švedsku. Glavnoj hrvatskoj europskoj zvijezdi, pomoći će i u nastupu, ali i u pričanju priče o cijelom iskustvu nastupa na najvećem europskom glazbenom događaju.

– Kreativni direktor cijelog nastupa je Luka Grgić, student treće godine našeg prijediplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje, a njegov zadatak na ovogodišnjem Eurosongu je učiniti da nastup Baby Lasagne izgleda besprijekorno. Luka već ima iskustva na brojim festivalima, među kojima izdvajamo našu Doru, ali i švedski izbor za pjesmu Eurovizije. Melodifestivalen kojeg obožavatelji Eurosonga nazivaju Eurosongom prije Eurosonga. Da bi se cijela priča ispričala kroz medije zadužen je Krešimir Šustić, alumni našeg prijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Krešimir je već za vrijeme studija svoju karijeru PR-ovca započeo radeći u PR agenciji, a sada vodi svoju vlastitu agenciju, naveli su iz VERN-a.

Nastup 7. maja

Još dvoje studenata prijediplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje odletjeli su u pomoć Lasagni. Studentica treće godine Tonka Donjerković pobrinut će se za šminku pjevača. Iz VERN-a ističu da se Tonka tim poslom i filmskim maskama bavi već godinama. Radila je za emisije ‘Tvoje lice zvuči poznato’, ‘Ples sa zvijezdama’ i ‘Tko to tamo pjeva. Tu je još i Tomislav Krajcer, alumni ovog studija. On će realizirati animacije na LED ekranima tokom nastupa.

Uz studente VERN-a za medijsku i scenografsku produkciju, naravno uz Baby Lasagnu putuju i glazbeni, plesni suradnici kao i predstavnici HRT-a. Baby Lasagna će sa svojim ‘Rim tim tagi dim’ nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri 7. maja. Prođe li sve kako treba, veliki je favorit za nastup i u finalnoj večeri u subotu, 11. maja.