Neda Ukraden fotografijom ispred Pravnog fakulteta prisjetila se sarajevskih studentskih dana

Pjevačica Neda Ukraden trenutno boravi u Sarajevu, a posjetu je iskoristila i da obiđe mjesta koja je podsjećaju na njenu mladost.


neda ukraden

Iako je Ukraden rođena u Hrvatskoj, jedan dio svog života provela je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje se školovala.

Na svom Instagram profilu pjevačica je danas objavila nekoliko fotografija na kojima je pozirala ispred Pravnog fakulteta, prisjetivši se studentskih dana.

– Nekad se cijenila pamet. Nije bilo lako završiti Pravni fakultet u Sarajevu. Moji sretni studentski dani, napisala je pjevačica nostalgično.

Neda Ukraden je jedna od rijetkih pjevačica svoje generacije koja je završila čak dva fakulteta. Ona je, naime, završila Pravni fakultet u Sarajevu, ali i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakutetu. Ona je i muzički obrazovana, a završila je srednju muzičku školu, odsjek solo pjevanja.

Iako je rano počela profesionalno da se bavi muzikom, nije odustajala od obrazovanja. Ona je muzičku karijeru počela sa 17 godina, snimivši svoje prve pjesme nakon čega je postala poznata širom bivše Jugoslavije.