Studenti napravili kućice za napuštene mace

Oko dvadesetak studenata sudjelovalo je na humanitarnoj akciji na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Kako postoji nekoliko mačaka lutalica i oko samog faksa, Studentski zbor TTF-a odlučio je uz pomoć studenata izraditi kućice za ulične mačke u Zagrebu.


Foto: TTF

Kada su primijetili nekoliko mačaka lutalica oko zgrade faksa, Studentski zbor Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu odlučio je spojiti ugodno s korisnim i organizirati druženje za studente, no s humanitarnom notom. Skupilo se oko dvadesetak studenata s raznih fakulteta te su izrađivali kućice za ulične mace, piše Srednja.hr.

Advertisements

– Inicijativa je došla iz dva razloga. Prvi je bio da smo kao studentski zbor TTF-a u novom sastavu htjeli organizirati događaj kojim ćemo se upoznati sa studentima fakulteta, te njih sa nama, a drugi je bio što smo željeli pritom napraviti dobro djelo, objasnila je Ines Dominić, organizatorica ove akcije.

Advertisements

Studenti napravili osam kućica za napuštene mačke

S obzirom na hladnije vrijeme kućice će idealno poslužiti mačkama kao privremeno sklonište od zime.

– Budući da smo Tekstilno-tehnološki fakultet, dio materijala imali smo na raspolaganju od strane samog fakulteta, dio smo osigurali sredstvima iz Studentskog zbora, dio su bile donacije anonimnih donatora, a dekice su nam donirali kolege s Agronomskog fakulteta kada su čuli za akciju, rekla je Ines.

Studenti su napravili ukupno osam kućica, a iz Zbora kažu kako su zadovoljni što je ova akcija privukla studente i s drugih fakseva.

– Iznimno smo sretni i ponosni što smo privukli i kolege s drugih fakulteta: Agronomije,Veterine, Ekonomije, Filozofskog fakulteta… Budući da je cijeli projekt napravljen kao ideja udruzi, kućice će biti dodijeljene udruzi Prava Šapa nakon čega će ih oni postaviti gdje je micama najpotrebnije, izjavila je Ines.

Trebalo bi biti više ovakvih akcija

Studenti koji su izrađivali kućice tvrde kako bi takvih akcija u kojima sudjeluju studenti trebalo biti više te da im je ovo bilo super iskustvo, ali i druženje s kolegama.

– Volim biti kreativna i korisna a ovo je upravo to. Spoj kreativnosti i ljudskosti. Prvenstveno jer je ideja na našem TTF-u, spremna sam na bilo kakvu pomoć pogotovo jer se radi o živim bićima, macama. Danas je mnogo nezbrinutih maca, nadajmo se da će im kućica i dekica biti od pomoći. Ideja je odlična, poručili su studenti.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!