Najava: Omladinski program BHR1 #324

Omladinski program BH radija1 najavljujemo početkom svake sedmice, podjećajući vas na termine u kojima nas možete slušati, kao i sa kratkom najavom sadržaja naših emisija tokom pet radnih dana.


Omladinski program BH radija1 najavljujemo početkom svake sedmice, podjećajući vas na termine u kojima nas možete slušati, kao i sa kratkom najavom sadržaja naših emisija tokom pet radnih dana. I ove sedmice ćemo vas sa frekvencija BH radija1 pozdravljati u 19:10h, ali to nije i jedini termin u kojem nas možete slušati; ima i repriza, svake noći od 10 minuta iza ponoći, pa birajte…

Advertisements

U svakom slučaju, prvi od OP sadržaja svake sedmice je magazin Čuj BiH!, u kojem vas očekuju priče iz raznih krajeva naše zemlje, aktuelnosti iz života mladih u gradovima u kojima imamo svoje novinare, kao i druge zanimljive priče, autorske rubrike, najave važnih nam dešavanja itd. Najšareniji magazin u okviru OP-a redovna je preporuka za sve vas koji želite čuti zanimljive, inspirirajuće priče, pa ne propustite čuti ni novo izdanje, u ponedjeljak, 24. marta.

Svakog drugog utorka se u terminu od 19:10h do 20 sati možete naslušati dobre muzike domaćih demo bendova i autora, a ta rijetka emisija na ovdašnjim radio frekvencijama zove se BH Demo Liga.  I ovog puta u BHDL možete čuti i razgovore/predstavljanje nekih od aktera scene, a govorićemo i o novom izdanju Demo Festa, najboljeg festivala te vrste za kojeg znamo, a koji je nedavno objavio početak prijava, kako za domaće, tako i za regionalne demo snage.

U srijedu neće biti uobičajenog magazina Like&Share, jer u istom terminu BHR1 prenosi utakmicu domaćeg fudbalskog kupa, ali to ćemo pokušati nadoknaditi u četvrtak, u novom Slobodnom poligonu OP-a. Slobodni poligon je svakako prostor za razne zanimljive priče, razgovore sa interesantnim sagovornicima, kao i ine radijske formate koje volimo slušati u našem programu, pa će dio sadržaja koje smo planirali za Like&Share naći mjesta u istom terminu u četvrtak.

Advertisements

U petak nas čeka novo izdanje Oscilator radio show-a, emisije koja pokriva širok spektar savremene, ali ne i samo takve, elektronske muzike. Autori su momci koji su osnovali prvi bh. net-label – oscilator.net, a kroz emisiju će vas i ovaj put voditi Andrej Imamović, sa isturenog Oscilator punkta u Berlinu. I ovu emisiju možete slušati u poslijeponoćnom terminu, možda još i boljem za uživanje u kvalitetnoj elektronici, pa izvolite…

Slušajte Omladinski program BH radija1, neće vam škoditi…naprotiv. Termine znate, pa si odaberite odgovarajuće. Lijep pozdrav iz redakcije OP-a, do slušanja!

OP 324 (24.03-28.03.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)