Najava: Omladinski program BHR1 #291

Dobro jutro, dobar dan, dobro veče...kad god da čitate ovu najavu, niste zakasnili čuti nešto od sadržaja koje vam nudimo u Omladinskom programu BH radija1. Naš program se emituje svakim radnim danom, od 19:10h do 20 sati, a u nastavku vam donosimo najavu nekih od sadržaja koje možete slušati od ponedjeljka, 5. avgusta do petka, 9. kolovoza 2013.


opbhr1

Dobro jutro, dobar dan, dobro veče…kad god da čitate ovu najavu, niste zakasnili čuti nešto od sadržaja koje vam nudimo u Omladinskom programu BH radija1. Naš program se emituje svakim radnim danom, od 19:10h do 20 sati, a u nastavku vam donosimo najavu nekih od sadržaja koje možete slušati od ponedjeljka, 5. avgusta do petka, 9. kolovoza 2013.

opbhr1Magazin Čuj BiH! emitujemo ponedjeljkom. Ovog puta u 50 minuta našeg magazina čućete neke priče i priloge koje su naši novinari snimali tokom proteklog perioda, a neće izostati ni standardne autorke rubrike koje ste navikli slušati u Čuj BiH! Ako bude mjesta, slušat ćemo i još jednu petnaestominutnu emisiju iz serijala ‘Zoom-Vaš glas u medijima’, koju realizira ekipa mladih novinara okupljenih u Vijeću za štampu/tisak u BiH.

Ovog utorka u terminu OP-a slušat ćete novo izdanje emisije Anatomija Zvuka. To je prostor u kojem vam naš Dragan Vuković, jedan od najrevnosnijih kolekcionara alternativne muzike exYu prostora, prezentira zanimljive nove uratke, a pokadkad nas sve iznenadi i obraduje ‘starim iznenađenjima za nova pokolenja'…

Srijedom se između 19:10h i 20 sati u našem programu emituju emisije Infopol i Like&Share. Ove sedmice red je došao za novi Infopol, dežurni informator OP-a. U protekle dvije sedmice nakupilo se dosta  informacija koje vas upućuju na različite konkurse, mogućnosti za školovanje, studiranje, stipendije ili druge aktivnostima koje bi mogle biti zanimljive svima koji su u potrazi za novim i korisnim iskustvima…

U četvrtak ne prospustite čuti intervju, koji pod imenom Kost u grlu emitujemo u dijelu programa koji se zove Slobodni poligon OP-a. Boris Lalić je razgovarao sa mladim arhitektom iz Sarajeva, Dariom Kristićem, koji već neko vrijeme svoja kritička, duhovita  zapažanja i promišljanja vezana za arhitekturu i graditeljstvo u nas plasira putem vlastitog bloga. O čemu su sve razgovarali Boris i Dario,  saznajte od 19:10h do 20 sati u četvrtak, 8. avgusta.

Petkom vas, sad već tradicionalno u ljetnoj programskoj shemi OP-a, častimo odličnim muzičkim emisijama u kojima možete čuti super novu muziku uz najvažnije informacije o istoj. Ovog petka na programu je novi ‘muzički događaj za mlade i njihove roditelje’ – Češalj, emisija čiji je urednik i voditelj naš najiskusniji saradnik Denis Jelečanović.

Dakle, od ponedjeljka do petka, u terminu od 19:10h do 20:00h, Omladinski program vam zanimljive, korisne i zabavne sadržaje. Ne propustite ih čuti, nećete zažaliti…Do slušanja!

OP 291 (05.08-09.08.); satnica:

Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h)
Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
Sri: Infopol (19:10h – 20.00h)
Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h)
Pet: Češalj (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)