Na Mašinskom fakultetu dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim studentima u akademskoj 2018/2019. godini

Povodom 53. promocije diplomanata i magistranata na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu su 16. 01. 2020. godine dodijeljene posebne diplome i novčane nagrade najuspješnijim studentima u akademskoj 2018/2019. godini za postignuti uspjeh tokom studija.


Iz Fonda „Akademik Vlatko Doleček“ dodijeljena je novčana nagrada studentima Tariku Čorbi Medinu Zukanoviću za postignuti najviši prosjek ocjena iz predmeta sa prve dvije godine I ciklusa studija koji pripadaju naučnoj oblasti mehanika, u iznosu od 250 KM po studentu. Studenti Čorbo i Zukanović postigli su prosječnu ocjenu 10,00 iz predmeta navedene naučne oblasti.

Advertisements

Iz Fonda „Ferid Galijašević“ dodijeljene su novčane nagrade u iznosu od po 200 KM studentima:

Advertisements
  • Kenanu Baljiću za postignuti najbolji prosjek ocjena 9,83 u toku I ciklusa studija na Odsjeku za mašinski proizvodni inženjering,
  • Aidi Čolo i Šefiki Ferizbegović za postignuti najbolji prosjek ocjena 9,44 u toku II ciklusa studija na Odsjeku za mašinski proizvodni inženjering.

Iz sredstava Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dodijeljene su novčane nagrade najuspješnijim studentima I i II ciklusa studija, kao i studentima/učesnicima 59. Mašinijade 2019. koji su ostvarili neko od prva tri mjesta na takmičenju u nauci.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!