Mnogo vremena provodite kod kuće: Pročitajte savjete kako se osjećati bolje

Kuća je mjesto na kojem u ovim vanrednim uslovima provodimo većinu ili sve vrijeme, radimo, učimo i odmaramo. Ono na šta možemo utjecati, a kako bismo se osjećali ugodnije, je svakako izgled naših domova.


home 1586825808

Evo kako u kratkom vremenu i jednostavno možete svoj dom učiniti ugodnijim mjestom za boravak, učenje i rad.

Boje i svjetlo

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dokazano je da se efikasnost i cjelokupno raspoloženje povećava što je prostorija svjetlija, stoga otvorite prozore, razgrnite zavjese, okrenite stol prema prozoru. Što se tiče boje interijera, dokazano je najbolja kombinacija zelene i crvene boje. S druge strane, boje kao bijela, crna i smeđa uzrokuju pad efikasnosti i raspoloženja.

Umjetnička djela i zelenilo

Ako u kući imamo biljke, to nam daje osjećaj da pokraj nas nešto živi i raste. One ujedno iscjeljuju, pružaju ugodu i snagu. Umjetnička djela su uvijek dobrodošla, a u ovoj situacijju najbolji izbor su slike prirode jer smiruju.

picture wall 1586823653

Kvaliteta zraka

Ustajali zrak i loša ventilacija uzrokuju bolesti dišnih puteva, alergije i astme. Stoga je čisti zrak u kući jako bitan za zdravlje. Redovno provjetravajte prostorije u kojima boravite.

Temperatura

Optimalna radna temperatura je 22 C. Više temperature će vas i omamiti te tjerati na san, što nikako nije dobro za efikasnost i produktivnost.

temperature air 1586823687

Raditi i učiti pod stresom u lošem okruženju nije dobro jer može dovesti do neugodne atmosfere koja ne potiče kreativnost ni bolju efikasnost, već upravo suprotno. Važno je pronaći način kako izbaciti negativnu energiju i vrijeme provedeno kod kuće učiniti što boljim i ugodnijim.

Uz ove detalje, vaš dan će proteći bar malo ugodnije zbog udobnosti koju možete sami stvoriti. Time smanjujete i stres, što direktno utječe na vaše zdravlje.


#ostajemkući jer #zdravljejezakon

(STUDOMAT.ba)