Ministarstvo obrazovanja KS usvojilo Statut Univerziteta u Sarajevu

Ministarstvo nauke, obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo dalo je saglasnost na Statut Univerziteta u Sarajevu


Ministarstvo nauke, obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo dalo je saglasnost na Statut Univerziteta u Sarajevu, čime je on postao operativan, potvrdio je za Klix.ba ministar Damir Marjanović.

Prema riječima Ministra nauke, obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo, ovo je najbitniji korak ka integraciji Univerziteta, a sada slijedi procedura za imenovanje upravnog odbora Univerziteta, te postupak za dobijanje akreditacije.

– Nakon što je usvojen Statut više nema nazad. Mi ćemo već sljedeće sedmice Vladi dostaviti naš prijedlog u vezi sa procedurom za imenovanje upravnog odbora, što bi ubrzo trebalo biti i realizovano, rekao je ministar Marjanović.

Dodao je kako je težnja Ministarstva da svi univerziteti u KS, i privatni i državni, dobiju akreditaciju te Ministarstvo provodi aktivnosti na tome.

(Klix.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X