KULT BiH: U subotu otvorenje štanda T&V arts

Rijetki su primjeri uspješnih omladinskih biznisa, primjeri mladih koji su uz pomoć društva uspjeli osigurati redovan i značajan izvor prihoda. Rijetki su omladinski biznisi koji mladima mogu namaći zdravstveno i penziono osiguranje te druge zakonom propisane rashode. Rijetki su, ali postoje - mali VELIKI biznis mlade Tanje Dogandžić.


av arts tanja stand

Rijetki su primjeri uspješnih omladinskih biznisa, primjeri mladih koji su uz pomoć društva uspjeli osigurati redovan i značajan izvor prihoda. Rijetki su omladinski biznisi koji mladima mogu namaći zdravstveno i penziono osiguranje te druge zakonom propisane rashode. Rijetki su, ali postoje – mali VELIKI biznis mlade Tanje Dogandžić.

av arts tanja standPriča mlade preduzetnice Tanje Dogandžić počela je u novembru 2012. g. kada je Tanja pohađala radionicu za izradu biznis plana koju je organizirao Institut za razvoj mladih KULT u partnerstvu sa TPO Fondacijom u okviru inicijative Jednake mogućnosti za žene i muškarce u politici koju finansira SDC – Švicarska agencija za razvoj i saradnju.

U februaru 2013. g. Tanjin prijedlog biznis plana T&V Arts o proizvodnji unikatnog, originalnog i interesantnog nakita koji se izrađuje od neobičnih i recikliranih materijala, a koji je odličan modni detalj namijenjen djevojkama i ženama, proglašen je najboljim i finansijski je podržan. Tanja je uspjela biti sama svoja direktorica!

Sve navedeno je dokaz da se trud, odricanje i ljubav prema poslu koji obavljamo isplati te da se samo tako može mnogo postići. Čak i u državi poput Bosne i Hercegovine koja je nedovoljno naklonjena mladima i njihovim potrebama.

Tanja svoj san pretvara u stvarnost! Otvorenje štanda planirano je u subotu, 15. juna 2013. g. u 12.00 u Maloj aleji u Ilidži, preciznije ispred objekta YU cafe (Mala Aleja 28), saopšteno je iz KULT-a.

Za više informacija posjetite zvaničnu Facebook stranicu: T&V Arts – Unikatne naušnice

(STUDOMAT.ba)