Miloš je danas uspješan ugostitelj: Fakultet završio samo zbog majke

Majka uvijek zna najbolje.


milost
Foto: Instagram

Ovaj mladić, Miloš Mirjanić, odrastao je u Sokocu. Danas je šef kuhinje u prestižnom restoranu u Dubaiu, a on je ispričao kako je izgledao njegov put do uspjeha.

 – Čak 80 odsto mojih prijatelja izgubilo je očeve u ratu….Ja sam imao sreće, moj otac je preživio, ovakozapočinje svoju priču Miloš Mirjanić, šef kuhinje u jednom od najprestižnijih restorana “Bushra” u Dubaiju.

Ovaj profesionalac sa sertifikatom „Cordon Bleu“ priča o svojim počecima; od konobarisanja u Beogradu pa sve do kuhinja Gordona Remzija i Džejsona Atertona u Londonu. Njegova priča je priča kako su ga odlučnost, strast i posvećenost doveli do cilja.

I sam priznaje da odrastanje nije bilo lako, posebno u poslijeratnom periodu. Majka mu je bila računovođa, a otac radio u ugostiteljstvu. Od roditelja je naučio da na život uvijek gleda sa vedrije strane, jer pozitivno razmišljanje je ono što odlikuje ljude sa njegovih prostora.

 – Sokolac sam napustio da bih otišao na studije u Beograd. Većinu djece iz malih mjesta veliki grad zavede….žurke i ostalo. Niko nije očekivao da završim fakultet. Ali, ja sam završio samo zbog moje majke, kaže on.

Kako bi sastavio kraj s krajem, radio je razne poslove, od ispomoći u kuhiniji do konobarisanja. Volio je energiju koju ima ugostiteljstvo, stalni susreti sa novim ljudima.U svojoj 24. godini otišao je put u Kinu sa svojom djevojkom Milicom. Tu je otkrio svijet kulinarstva.

– I to je, zapravo, bila velika prekretnica. U to vrijeme, svi najbolji šefovi kuhinja su radili u Londonu….To mi je dalo šansu da učim od najboljih, kaže Mirjanić.

Milica mu je kupila prvi profesionalni nož, koji i danas nosi sa sobom. Mirjanić je bio vrijedan, ali je i brzo učio, nakon čega je krenuo da napreduje. Ipak, nakon godinu dana provedenih u Londonu, shvatio je da svoje vještine mora da podigne na viši nivo, a jedino mjesto gdje je to mogao bilo je “Le Cordon Bleu”.

Ubrzo je zavrišio prestižnu školu kao najbolji u svojoj klasi. Uskoro, dobija posao u najboljim londonskim kuhinjama. Radio je čak i u kuhinji prestižnog Savoj hotela.

Dubai mu je pružio savršeni životni balans, a samo radno mjesto i njegov tim ga usrećuju svakodnevno.Objašnjava kako u Dubaiju postoji taj nevjerovatan osjećaj zajedništva u ugostiteljstvu i da uvijek pomažu jedni drugima i prema svakom se odnose sa poštovanjem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CHEF MILOS MIRJANIC (@chef_milos_mirjanic)