Međunarodna zimska škola sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku

Program Međunarodna zimska škola - korporativna sigurnost i zaštita, koji provodi Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, održava se ove sedmice u Sarajevu.


UNSA FKKSS cover

Više od 40 polaznika, profesionalaca i praktičara te studenata kroz program će imati priliku da kroz praktičnu nastavu podijele iskustva i znanje sa drugim učesnicima, sve s ciljem savladavanja programa korporativne sigurnosti i zaštite.

– Međunarodna zimska škola održava se na Bjelašnici, traje 6 dana i na njoj će polaznici iz BiH i Hrvatske te s Kosova imati priliku da usavrše svoja znanja, navodi Jasmin Ahić, voditelj Zimske škole.

Organizatori ističu da je neophodno realizirati ovakve skupove jer je potreba za sigurnosnim službama veća nego ikada.

– Više nego ikad se javlja potreba za stalnim vezama sigurnosnih službi i velikih korporacija koje su vrlo često predmeti napada – od terorističkih do onih organizovanog kriminala, naglašava Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Značaj ovog regionalnog akademskog programa ogleda se i u tome što se očigledno ulaže u ljudske resurse, te pomaže osobama koje su zaposlene da se dodatno osposobe.

(federalna.ba)