Lagao je u CV-u i na teži način otkrio zašto to nikad nije dobra ideja

Nikad, ali nikada ne treba stavljati netačne informacije u CV. Ne treba čak izmišljati ni vještine koje nemaju veze s poslom, jer to može da vam se obije o glavu. Upravo se to desilo prijatelju jednog tviteraša i sada korisnici ove društvene mreže pokušavaju da izglade situaciju...


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako piše Javier Acosta (Twitter: @Shimz_Afc) njegov prijatelj je kako bi uljepšao CV napisao da zna da svira klavir, iako to nije potrebno za njegov posao. Međutim, kada je došao na razgovor, poslodavac ga je pozvao da se pridruži bendu direktora na svirci u petak.

Tako ga je bespotrebna laž dovela u neprijatnu situaciju, a tviteraše je dobro nasmijala. No, Džejverovom prijatelju nije bilo do šale. Kako je napisao, ovaj je guglao najbezbolnije načine da sami sebi polomite prste. Tada su tviterašu odlučili da se uozbilje i ponude rješenje.

Jedno je bilo da se vadi na to kako je imao traume od javnog nastupa, pa ne može da svira pred publikom.
Bilo je onih koji su mu govorili da stavi lažni gips ili izmisli bilo koju bolest, pa ostane kod kuće. Na kraju je odlučio da njegov izgovor bude sindrom karpalnog kanala, koji izaziva jake bolove i slabljenje mišića u predjelu šake.

On je uspio da se spasi, a vi sljedeći put dobro razmislite kada nešto lažete u CV-ju, posebno ako za to nema potrebe.

(24sata.rs)