Kviz: Koliko dobro poznajete mozak?

Mozak upravlja mnogim aspektima razmišljanja - sjećanjem, planiranjem i organiziranjem, donošenjem odluka i još mnogo toga. Te kognitivne sposobnosti utiču na to koliko dobro obavljamo svakodnevne zadatke i možemo li živjeti samostalno.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Neke promjene u razmišljanju su česte kako postajemo stariji. Na primjer, kada dođemo u poznu dob možemo teže pronalaziti adekvatne riječi, sjetiti se imena, imati problema s obavljanjem više zadataka istovremeno te imati blagi pad u koncentraciji.

Starenje također može donijeti i pozitivne kognitivne promjene. Naime, često imamo više znanja i iskustva kako imamo desetljeće više. Istraživanja pokazuju da starije osobe još uvijek mogu naučiti nove stvari, stvoriti nove uspomene, poboljšati vokabular i jezične vještine.

A koliko stvarno poznajte svoj mozak, provjerite u kratkom kvizu u nastavku…


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X