fbpx

Kreativno učenje: Pogledajte kako studentica Ajla pravi bilješke sa predavanja

Pogledajte na koji način studentica mašinstva pravi bilješke sa predavanja.


Foto: Ajla Husić

Najlakše učite kada imate vizuelno predstavljen materijal pred sobom; slike, infografici, video materijali, skripte kao bojanke. Vizuelni tipovi vole da koriste markere, jer oni ističu najvažnije dijelove teksta jarkim bojama.

Advertisements

Na taj način uči i studentica mašinstva, koja svoje bilješke sa predavanja pretvara u pravu kreativnu bilježnicu. Ona ukrašava naslove, crta stikere i tako ističe ono najbitnije iz lekcije.

Foto: Ajla Husić

– Ukrašene bilješke olakšavaju da primijetite nešto važno. Drugim riječima, oni privlače pažnju i suštinski su alat u životu svakog učenja. Ovaj način vam pomaže da lakše zapamtite i kada odete na ispit lako se možete prisjetiti, kako tačno ta stranica i ta definicija izgleda u vašoj svesci. Uvijek imajte krupnu sliku neke lekcije pred sobom. Kada pokušavate da se prisjetite nečega, zatvorite oči i pokušajte da vizualizujete informacije, rekla je Ajla za STUDOMAT.

Foto: Pinterest

Naglašava da svoju inspiraciju za kreativne skice i crteže pronalazi i na Pinterestu.

 – Studentski život postaje mnogo zabavniji i lakši kada počnete da koristite pravi pribor za pisanje. Ukrašene bilješke su efikasan način da vaš proces učenja učinite šarenim i vizuelno stimulativnim. Osim uobičajenog starog dosadnog vođenja bilješki, vaš mozak će se zavarati da učenje izgleda kao igranje igrice, a pritom ćete zapamtiti mnogo dok pišete i crtate, ističe.

Foto: Ajla Husić

Upravo zbog toga vam studentica preporučuje da isprobate ove savjete sa svojim bilješkama.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!