Kreativna “ninja studentica” dobila čistu desetku: Na vrhu njenog papira bila je samo kratka poruka profesoru

Kad je profesor najavio da će dati visoku ocjenu onima koji pokažu kreativnost u pisanju završnog eseja, odlučila sam da će moj biti drugačiji, ispričala je studenica prve godine historije.


Studentica historije na univerzitetu Mie u Japanu, Eimi Haga, šokirala je profesora kad mu je za završni rad predala prazan papir. Na vrhu njenog papira bila je samo kratka poruka profesoru, a pisalo je: ‘Treba zagrijati.’ Kad je završio s predavanjem, odlučio je poslušati uputu pa je komad papira stavio nad peć; već za nekoliko trenutaka pojavila su se ponegdje crna slova, a ubrzo i cijeli tekst.

Advertisements

Naime, 19-godišnjakinja je na tradicionalnom japanskom papiru naziva ‘Washi’ cijeli svoj rad napisala nevidljivom tintom, što je inače bila tradicija japanskih ‘nindži’, koji su osim po borbenim vještinama bili poznati i kao stručnjaci za ratnu strategiju i špijunažu.

Eimi inače između ostalog sluša i predmet ‘Povijest Nindži’. a za njihov se način ratovanja i špijunaže zainteresirala još kao dijete.

Kad je profesor najavio da će dati visoku ocjenu onima koji pokažu kreativnost u pisanju završnog eseja, odlučila sam da će moj biti drugačiji – ispričala je studenica prve godine povijesti, a objasnila je da je trik s nevidljivom tintom vidjela dok je još bila mala, u animiranom dječjem filmu o nindža ratnicima, prenosi 24sata.hr.

Advertisements

– Nadala sam se samo da nitko neće imati istu ideju, ispričala je Eimi.

Njezin je profesor za BBC rekao da ga je na početku ‘prazan papir zgrozio’, a kad su se slova počela nazirati bojao se hoće li esej biti skroz vidljiv. Bio je, pa je kreativnoj djevojci odlučio dati najvišu ocjenu, a napomenuo je i kako je trik s tintom na kraju za nju bio uspješan, jer sam rad i ‘nije bio baš nešto’.

Nindže su bili japanski ratnici specijalizirani za gerilsko ratovanje, špijunažu, izvođenje različitih diverzija, otmice i zaštitu važnih objekata i osoba.

(STUDOMAT.ba)