Konkurs za studentske stipendije u RS-u otvoren do 6. decembra

Visina stipendija iznosi od 150 do 260 KM.


Foto: STUDOMAT / Freepik

U toku je konkurs za studentske stipendije prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama, za akademsku 2023/24. godinu.

Advertisements

Studenti mogu da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija, i to stipendije za uspjeh u školi odnosno na studiju, stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za deficitarna zanimanja.

Kada je riječ o deficitarnim zanimanja za akademsku 2023/24. godinu, to su Računarstvo i informatika – Diplomirani inženjer elektrotehnike – 240 ECTS – Računarstvo i informatika, Matematika i informatika, nastavni smjer – Diplomirani profesor matematike i informatike – 240 ECTS iTekstilno inženjerstvo, Obućarska tehnologija i dizajn – Diplomirani inženjer tekstilnog inženjerstva – 240 ECTS.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, potrebno je dostaviti do 6. decembra 2023. godine putem Prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Advertisements

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), piše Srpskainfo.com.

Visina stipendije za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 150 KM, a za deficitarna zanimanja 260 KM.

Inače, za stipendije iz budžeta Grada ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.