Konkurs za najbolji prozni literarni rad

U sklopu programa obilježavanja Svjetskog dana knjige i Zakona o autorskim pravima, te povodom nastupanja mjeseca ramazana, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli raspisala je konkurs za najbolji rad.


writing 1588681294

Tema rada nagradnog konkursa je: “U vremenu krize dobri ljudi postaju bolji”

Pravo prijave na konkurs je bez starosnog, stručnog ili nekog drugog ograničenja. Za najbolja tri rada, po procjeni stručne komisije, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli dodijelit će novčane nagrade u iznosu od:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

1. mjesto – 150,00 KM,
2. mjesto – 100,00 KM,
3. mjesto – 50,00 KM.

Učesnici konkursa svoje radove potpisane šifrom trebaju poslati do 21. maja 2020. godine, na e-mail adresu bibliotekar@behrambeg.ba, s naznakom Konkurs.

Rješenje šifre i svoje lične podatke (ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail) treba dostaviti također u e-mailu, ali na adresu, biblioteka@behrambeg.ba.

Rezultati konkursa bit će objavljeni na web i Facebook stranici JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli, a autori nagrađenih radova bit će posebno obaviješteni. Dostavljeni radovi ne vraćaju se autorima, a biblioteka zadržava pravo njihovog parcijalnog ili potpunog korištenja uz obavezu navođenja imena autora.

Obavještenje o konkursu možete pogledati i na zvaničnoj stranici biblioteke.