Konkurs za najbolji prozni literarni rad

U sklopu programa obilježavanja Svjetskog dana knjige i Zakona o autorskim pravima, te povodom nastupanja mjeseca ramazana, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli raspisala je konkurs za najbolji rad.


Tema rada nagradnog konkursa je: “U vremenu krize dobri ljudi postaju bolji”

Advertisements

Pravo prijave na konkurs je bez starosnog, stručnog ili nekog drugog ograničenja. Za najbolja tri rada, po procjeni stručne komisije, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli dodijelit će novčane nagrade u iznosu od:

1. mjesto – 150,00 KM,
2. mjesto – 100,00 KM,
3. mjesto – 50,00 KM.

Učesnici konkursa svoje radove potpisane šifrom trebaju poslati do 21. maja 2020. godine, na e-mail adresu [email protected], s naznakom Konkurs.

Rješenje šifre i svoje lične podatke (ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail) treba dostaviti također u e-mailu, ali na adresu, [email protected]

Rezultati konkursa bit će objavljeni na web i Facebook stranici JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli, a autori nagrađenih radova bit će posebno obaviješteni. Dostavljeni radovi ne vraćaju se autorima, a biblioteka zadržava pravo njihovog parcijalnog ili potpunog korištenja uz obavezu navođenja imena autora.

Obavještenje o konkursu možete pogledati i na zvaničnoj stranici biblioteke.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!