Ko ima pravo na stipendije BBI banke i Asocijacije Fatma?

Djeca bez jednog ili oba roditelja su prema Konkursu imala dodatne bodove, ali prema obavještenju o rezultatima Konkursa zapravo su samo oni i mogli dobiti stipendiju, pa se postavlja pitanje ko je zapravo imao pravo na stipendije BBI banke i Asocijacije Fatma?


Komisija Bosna Bank International (BBI) za izbor i dodjelu stipendija, u saradnji sa Asocijacijom Fatma, u mjesecu martu je raspisala konkurs za dodjelu 500 stipendija za školsku 2012/2013. godinu iz Fonda Sheikh Saleh Kamel.

Advertisements

bbi logoU objavljenom Konkursu je navedeno da se isti odnosi na sve učenike osnovnih i srednjih škola, te studente, državljane sa teritorije cijele BiH, te da prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju učenici/studenti iz porodica šehida, poginulih boraca, RVI preko 50% i civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobiliziranih boraca

Međutim, u obavještenju o rezultatima Konkursa objavljenom 18. jula na internet stranici BBI banke, nakon više od tri mjeseca od zatvaranja Konkursa, navedeno je da su stipendije dodijeljene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, ocjenjujući postignuti uspjeh u školovanju, te uzimajući u obzir, između ostalog, ukupne prihode i socijalni status članova domaćinstva.

Advertisements

Konkurs se odnosio na sve učenike osnovnih i srednjih škola, te studente, državljane sa teritorije cijele BiH, ali prema obavještenju o rezultatima Konkursa stipendije su dobila samo djeca bez jednog ili oba roditelja, pa se postavlja pitanje ko je zapravo imao pravo na stipendije BBI banke i Asocijacije Fatma?

Komentar možete ostaviti na forumu.

(STUDOMAT.ba)