UNTZ: Studenti Pravnog fakulteta prvi na regionalnom takmičenju

Osvojili prvo mjesto na Regionalnom takmičenju u simuliranom suđenju održanom 29. i 30. 6. 2013. godine u Zrenjaninu.


pravni fakultet untz studenti pobjednici

Osvojili prvo mjesto na Regionalnom takmičenju u simuliranom suđenju održanom 29. i 30. 6. 2013. godine u Zrenjaninu.

pravni fakultet untz studenti pobjedniciJučer je rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Enver Halilović primio studente Pravnog fakulteta koji su osvojili prvo mjesto na Regionalnom takmičenju u simuliranom suđenju održanom 29. i 30. 6. 2013. godine u Zrenjaninu u Srbiji.

Studenti III godine Pravnog fakulteta: Amra Husaković, Slavko Čavka, Irma Mešić, Almira Smajić, Soni Ibralić, Isak Muhamedbegović, Mirna Alibegović i Anesa Krnić su istaknuli da su im pripreme za ovo takmičenje bile značajno iskustvo koje je potaknulo sublimiranje svih njihovih znanja stečenih na studiju, ali i razvoj vještina potrebnih za obavljanje profesije.

– Univerzitet u Tuzli je ponosan na vaše rezultate, koji su istodobno i dokaz da je naš Pravni fakultet, kao jedan od naših najmlađih fakulteta, već stasao u respektabilnu instituciju koja svojim studentima pruža kvalitetno obrazovanje, istaknuo je rektor Halilović, obraćajući se nagrađenim studentima Pravnog fakulteta.

On je također naglasio da je razvoj ljudskih potencijala najvažnija komponenta strateškog razvoja koja je u Bosni i Hercegovini do sada bila zanemarivana.

Prijemu su prisustvovali i viša asistentica mr. sc. Bisera Kalaba, koja je trenirala studente za takmičenje, doc. dr. sc. Dževad Mahmutović, nastavnik koji je spremao studente, te prof. dr. sc. Izudin Hasanović, dekan Pravnog fakulteta.

(Bportal.ba)