Kastel će da gori od euforije: Moto Fest Banja Luka ponovno plijeni pažnju

Motorijada se javlja u svojoj proljetnoj sezoni, u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, između ostalog i u Banja Luci u kojoj je do sada prolazila s velikim zadovoljstvom i oduševljenjem. Svojim sadržajem i ove godine će sigurno pozitivno djelovati na sve one koji odluče svoje slobodno vrijeme pokloniti ovoj manifestaciji.


Digivox
Digivox

Moto Fest Banja Luka nije nova atrakcija, ali jeste atrakcija koja treću godinu za redom privlači veliki broj publike na koncertni program bajkera i bajkerica iz regiona i inostranstva. Očekuje se da že na tvrđavu Kastel stići skoro 4000 bajkera i bajkerica, koji pokazuju izuzetno pozitivne reakcije na prethodne susrete. Ovaj put, dogovoreni termin je planiran 24. 05. i 25. 05. 2019. godine.

Najveće interesovanje i kod mladih, i onih malo starijih, izazove večernjikoncertni program, uvijek privlačan, za koji se najavljuje da će ove godine biti prvoklasan. Izuzev toga, sadržaj poput defilea ulicama grada, dodjela nagrada najboljim motorima, izložbe, stunt vožnje, priređen je uz dosta pažnje i posvećenosti, te kao i do sada, obećava lijepo iskorišteno slobodno vrijeme.

BUKA magazin
Buka magazin

Svoju priliku za stvaranje dobre atmosfere, ovaj će put imati Električni orgazam, Atomsko sklonište, Goran Bare i Majke, Yu grupa, Partibrejkers i ’povratnici’ Let 3, što je program kojim bi se mogli pohvaliti svi specijalizirani rock festivali.

Dodajmo još informaciju koja je također karakteristična za bajkerske susrete – dio sredstava ostvaren svim aktivnostima namijenjen je Udruženju oboljelih od hemofilije, konkretno djeci oboljeloj od ove bolesti.

Informacije o novostima, sadržajima i rasporedima dešavanja na ovogodišnjem Moto Festu dostupne su na zvaničnoj stranici događaja www.motofestbl.com .

(STUDOMAT.ba)