Karton revolucija: Borba za online prijave ispita i vježbe uživo

Studenti na Univerzitetu u Tuzli navode da su dužni, i u doba pandemije, čekati u redovima da bi kupili papire potrebne za upis semestra ili prijavu ispita.


karton revolucija 1

Prema neslužbenim informacijama, za manje od mjesec dana nakon pokretanja „Karton revolucije za online prijavu ispita“ i ogromne podrške studentica i studenata na društvenim mrežama Univerzitet u Tuzli je ozbiljno pristupio rješavanju ovog problema na koji se ukazuje više od pet godina, napisali su predstavnici “Karton revolucije” na svojoj Facebook stranici.

Karton revolucija: Gdje ide novac kojim studenti plaćaju prijave za ispite?

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Danas će “Karton revolucija” pisarnici Univerziteta dostaviti zahtjev za pristup informacijama gdje traže odgovore na sljedeća pitanja:

1. Koliki je ostvareni prihod Univerziteta prodajom prijavnih ispitnih obrazaca u akademskoj 2019/2020 godini, kao i u zimskom semestru akademske 2021. godine, te u koje svrhe se troše navedena novčana sredstva?  Na osnovu kog internog pravnog akta Univerziteta u Tuzli se vrši naplata obrazaca prijava za ispite i čime je propisana cijena po prijavnom ispitnom obrascu?

2. Na koji način se novčana gotovinska sredstva dobivena uplatom za ispitne prijavne obrasce uplaćuju na poseban račun Univerziteta (ukoliko se radi o vlastitom prihodu) ili u budžet Tuzlanskog kantona, s obzirom da je poslovanje Univerziteta vezano za budžet TK?

3. Zašto se kao dokaz o uplati studentima ne izdaje neki vid potvrde ili dokaza o uplati novčanih sredstava?

Pored navedenog izražavamo maksimalnu podršku Studentskom parlamentu Univerziteta Tuzla i drugim studentskim organizacijama u namjeri organizovanja studentskih protesta ukoliko se hitno ne uspostavi sistem praktične nastave (vježbi) na Medicinskom fakultetu Tuzla.

Dosta je bilo šutnje, zajednički možemo učiniti sve! Borba protiv nepravednog sistema počinje.

✊Online prijave, uživo vježbe!✊✅Prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli, za manje od mjesec dana nakon…

Posted by Karton revolucija on Tuesday, 19 January 2021