Kanton Sarajevo će u narednih šest mjeseci donijeti Strategiju razvoja obrazovanja i nauke

Vlada Kantona Sarajevo pokrenula je izradu Strategije razvoja obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo za period 2017-2022. godina koja treba da definiše strateško opredjeljenje i pravce budućeg razvoja svih nivoa obrazovanja.


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS će u saradnji sa Komisijom imenovanom na posljednjoj sjednici Vlade formirati radne timove po oblastima zadužene za pripremu Strategije.

Advertisements

Ovaj dokument će svakako definisati i olakšati donošenje budućih propisa i odluka koje se tiču svih obrazovnih procesa u Kantonu Sarajevo.

Postojanje ovakvog strateškog dokumenta je bitno i nužno za apliciranje i kandidiranje projekata iz oblasti obrazovanja kod evropskih fondova.

Advertisements

Rok za izradu Strategije je šest mjeseci, nakon što u narednih 15 dana bude održana konstituirajući sastanak Komisije koju čine predstavnici svih nivoa obrazovanja te Vlade Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Vlade KS.

Vlada je također kroz usvojene izmjene Odluke o preuzimanju prava osnivača JU “Studentski centar” Sarajevo omogućila da jedan član upravnog odbora ove ustanove bude delegiran iz redova studenata, kako bi na taj način i korisnici usluga bili u prilici da učestvuju u procesima donošenja odluka vezanim za rad i funkcioniranje ovog Centra.

(Klix.ba)