Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS će u saradnji sa Komisijom imenovanom na posljednjoj sjednici Vlade formirati radne timove po oblastima zadužene za pripremu Strategije.

Ovaj dokument će svakako definisati i olakšati donošenje budućih propisa i odluka koje se tiču svih obrazovnih procesa u Kantonu Sarajevo.

Postojanje ovakvog strateškog dokumenta je bitno i nužno za apliciranje i kandidiranje projekata iz oblasti obrazovanja kod evropskih fondova.

Rok za izradu Strategije je šest mjeseci, nakon što u narednih 15 dana bude održana konstituirajući sastanak Komisije koju čine predstavnici svih nivoa obrazovanja te Vlade Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Vlade KS.

Vlada je također kroz usvojene izmjene Odluke o preuzimanju prava osnivača JU “Studentski centar” Sarajevo omogućila da jedan član upravnog odbora ove ustanove bude delegiran iz redova studenata, kako bi na taj način i korisnici usluga bili u prilici da učestvuju u procesima donošenja odluka vezanim za rad i funkcioniranje ovog Centra.

(Klix.ba)

Prethodni članakDokazano: Dugoročni planovi u karijeri su beskorisni
Naredni članakStipendije za studente Master studija “Islamic Banking” na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.