Kako te organizovanje radnog prostora čini produktivnijim?

Stručnjaci insistiraju na tome kako čim počnemo s čišćenjem, osjetit ćemo motiviranost za rješavanjem ostalih problema u svom životu.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Postoje dobri razlozi zašto bi prostor u kojem živiš i radiš trebao biti čist i uredan.

Advertisements

1. To čini da se fokusiraš na važne stvari

Koliko stare odjeće držiš u ormaru, za koju znaš da ju više nikada nećeš obući? Stvari koje se više ne uklapaju u tvoj životni stil, bit će ti stalni podsjetnik na odluke kojih se nisi držao. To je i razlog zašto se treba rješavati starih stvari, kako bi se fokusirao na nove, ostvarive ciljeve za sljedećih nekoliko mjeseci. Napravi promjenu te zadrži samo ono što trenutno koristiš i što je sada dio tvog života. Stvari iz prošlosti više ne predstavljaju ono ko si.

2. To te ispunjava

Stručnjaci insistiraju na tome kako čim počnemo s čišćenjem, osjetit ćemo motiviranost za rješavanje ostalih problema u svom životu.

Advertisements

– Nakon čišćenja i uređivanja svog doma, vi podsvjesno počinjete organizovati haos u svojoj glavi, prenosi Huffington Post. To može biti oblik svjesnosti, što omogućuje da vaše misli odlutaju od stvarnih životnih problema te to da osjećate postignuće u organiziranju vašeg fizičkog prostora, prije rješavanja uzroka vašeg mentalnog poremećaja.

3. Čisto radno okruženje = čisti um

Izračunaj koliko vremena provodiš na radnom mjestu. Razbacani papiri, prljave šoljice i tastatura, te hemijske olovke koje više ni ne rade, neće pomoći u povećanju tvoje produktivnosti. Samo nekoliko minuta provedenih u čišćenju i organizaciji radnog prostora, može dokazano imati značajan utjecaj na tvoju koncentraciju i fokus tokom dana. Ne dopusti da te išta spriječi u kvalitetnom obavljanju tvog posla.

(Cafe.ba)