Kako bi izveo djevojku na sastanak, B.F. lažno prijavio “postavljenu bombu” na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Nakon obavljenog KDZ pregleda pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su konstatirali da je anonimna dojava o postavljenoj bombi u zgradi Medicinskog fakulteta u Sarajevu – lažna.


medicinski fakultet u sarajevu

Radeći na rasvjetljavanju navednog djela, pripadnici MUP-a KS su jučer poslijepodne, oko 18 sati, uhapsili dvadesetjednogodišnjaka inicijala B.F., kod kojeg je pronađen mobitel sa kojeg je u 12:05 sati upućena lažna dojava.

Kako piše portal “Fokus”, sve ovo bi, manje-više, prošlo nezapaženo da od izvora iz policije nije procurila informacija o motivima jednog ovakvog krivičnog djela.

Ona glasi da je B. F. želio izaći sa jednom studenticom Medicinskog fakulteta u Sarajevu, ali ga je ona odbila jer, navodno, nije željela preskočiti predavanja.

Zbog toga se B. F., tvrdi izvor “Fokusa”, odlučio za radikalnu metodu kao što je lažna dojava o postavljenoj bombi računajući da će sve učionice biti ispražnjene.

Bilo kako bilo na prijedlog dežurnog tužioca B.F. je predat Odsjeku za zadržavanje osoba te se protiv njega vodi krivični postupak.

(Fokus.ba)