GeekFEST 2015: Besplatna škola za mlade inovatore

Predstavljamo odličnu priliku za učešće mladih u edukativnom sadržaju iz oblasti kompjuterskih nauka (programiranje mobilnih aplikacija) u okviru koje će polaznici učiti o metodama i tehnologijama modernog softverskog inžinjeringa. Škola je idealna prilika za sve one koji žele da naprave sljedeću hit mobilnu aplikaciju, a uz sve to da se se i dobro zabave.


Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) organizira, sada vec tradicionalnu, III Ljetnu školu inovatorstva ‘’GeekFEST 2015’’ koja će se održati od 24. – 28. augusta 2015. godine na IUS-u. Škola je koncipirana tako da privuče sve mlade zainteresirane srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine koji su željni znanja, a uz to su odlični učenici, entuzijasti i zaljubljenici u napredne tehnologije. Važno je istaći da je pohađanje Škole potpuno besplatno. Ovo je prilika za sve učesnike da učestvuju i pohađaju edukativne sadržaje iz oblasti kompjuterskih nauka (programiranje mobilnih aplikacija) u okviru kojih će učesnicima biti predstavljene osnove modernog softverskog inžinjeringa.

Advertisements

Škola je idealna prilika za sve one koji žele da naprave sljedeću hit mobilnu aplikaciju, a uz sve to da se se i dobro zabave. Za sve učesnike koji nisu iz Sarajeva, Škola je obezbjedila smještaj i hranu za vrijeme trajanja. Zbog činjenice da je praktičan rad (praksa) osnova ove Škole, svi učesnici će imati jedinstvenu priliku razvijati svoj projekat, te ga po završetku Škole predstaviti svojim mentorima. Nakon završene Škole, svi učesnici će dobiti IUS Certifikat o pohađanju Ljetne škole inovatorstva ‘’GeekFEST 2015’’.

– Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj se rađaju izuzetno talentirani mladi ljudi. Naš krajnji cilj je da im pružimo podršku u razvoju i njihovoj edukaciji. Mi želimo da prepoznamo i razvijemo njihov talenat. Stoga smo odlučili da pokrenemo besplatnu ljetnju Školu za mlade gdje će imati priliku da se prije svega educiraju, i naravno dobro zabave, kroz druženje sa svojim vršnjacima, istakla je koordinatorica projekta, doc. dr. Jasminka Hasić-Telalović.

Advertisements

Aplikaciju za učešće na Ljetnjoj školi inovatorstva, možete popuniti na: projects.ius.edu.ba/geekfest a rok za prijavu je 6. juli 2015.

Dodatne informacije na: geekFEST@students.ius.edu.ba

(STUDOMAT.ba)