Jedni motaju duhan, a drugi lakiraju nokte: Kako se studenti s različitih fakulteta pripremaju za učenje?

Upozoravamo: ovo je samo za osobe sa smislom za humor i (auto)ironiju.


Prije samog učenja gore su još samo pripreme za učenje. Sve kreće s psihičkom pripremom pa onda s pomnim biranjem materijala za printanje, organizacijom učenja, kukanjem na društvenim mrežama o tome ‘kako je život težak’. No, pripremaju li se studenti s različitih fakulteta jednako?

Advertisements

Kada ispitni rokovi pokucaju na vrata studentski mozgovi polako “kljucaju” jer se teško nose sa svim stresom pisanja i i prezentacije seminarskih radova, “ganjanja” profesora po konsultacijama i drugim čarima fakultetskog života, piše mojfaks.com.

U slučaju da se pripremate za učenje, mi vas pitamo: a na kojem ste fakultetu? Vjerovatno se studenti s jednog fakulteta za nijansu drugačije pripremaju od kolega na drugim fakultetima pa se tako ETF-ovci mogu smijati DIF-ovcima i reći da oni za ispite trebaju napraviti samo par čučnjeva. To naravno nije istina, ali kad bismo gledali kroz prizmu tipičnih stereotipa koji se uz pojedine fakultete vežu, mogli bismo reći da se ovako za ispitne rokove i učenje pripremaju studenti s različitih fakulteta.

Upozoravamo još jednom – ovo je samo za osobe sa smislom za humor i (auto)ironiju.

Ekonomija

Djevojke sa ovog fakulteta moraju prvo isturpijati nokte kako bi mogle krenuti s učenjem na miru. No, nakon turpijanja shvate da bi možda bilo dobro malo i nalakirati nokte. Pa onda opeglati kosu i tek onda krenuti s “peglanjem” stranica skripte. Kao što znamo, bitno je biti sređen za učenje, ali i za ispit jer ako ga padnete tada barem znate da vam je glava lijepa.Momci sa ekonomskog fakulteta vjerovatno odu u narodnjački klub prije i poslije ispita.