Izložba murala 8. Street Arts Festivala Mostar

Izložba murala 8. Street Arts Festivala Mostar bit će upriličena večeras u 19 sati u Galeriji Virus.


Posjetioci će imati priliku na jednom mjestu pogledati fotografije novih urbanih markera koji se nalaze na mostarskim ulicama, a čiji autori su iz Bosne i Hercegovne, Hrvatske, Srbije, Italije, Španije, Brazila, Njemačke, Argentine i SAD, prenosi mostarski.ba.

Autor većine fotografija je sarajevski fotograf Branimir Prijak, a nekoliko njih su okom svoje kamere zabilježili Iris Ivković, Inga Kotlo, Amela Kreso, Sanel Kajan i Ajdin Kamber. Sponzor izložbe je ZK Office.

Ulična umjetnost u Mostaru ima značajnu ulogu. To je prostor slobode koji na suptilan način privlači energiju mladih ljudi, oživljava i artikulira određene prostore te potiče na dijalog, kaže arhitektica Senada Demirović Habibija.

Street Arts Festival Mostar pokrenut je 2012. godine kao omladinska inicijativa i nastavio se razvijati sve do danas i postao jedan od značajnijih festivala ulične umjetnosti u regiji i šire, saopćili su organizatori.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X