IUS po četvrti put proglašen najboljim privatnim univerzitetom u BiH

Internacionalni univerzitet u Sarajevu četvrti je put proglašen najboljim privatnim univerzitetom u BiH, prema posljednjem izvještaju Webometricsa, objavljenom u julu 2020. Prije toga IUS je proglašen za najbolji privatni univerzitet u BiH u 2016., 2017. i u januaru 2020. Istovremeno, IUS je pozicioniran kao treći-najbolji od svih privatnih i javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini. Na toj listi IUS dolazi nakon Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Tuzli.


ius

Činjenica da je ukupno 47 bosanskohercegovačkih javnih i privatnih univerziteta učestvovalo u ovom izboru čini ovaj uspjeh još većim. IUS je ostao najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini bazirano na kriterijima prisutnosti, uticaja, otvorenosti i izvrsnosti.

Advertisements

IUS je svoju prilagodljivost pokazao najbolje za vrijeme COVID-a 19. Bio je jedan od prvih univerziteta koji je prešao na online nastavu i postigao izvanredne rezultate uz potpuno angažiranje svojih studenata i profesora. Nedavno je IUS uveo i model učenja na daljinu (Distance learning), tako da će i time dobrano unaprijediti kvalitetu svog obrazovanja.

Advertisements

Želimo iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo našim studentima, profesorima, nastavnom i administrativnom osoblju, kao i našem menadžmentu, na njihovoj upornosti i posvećenosti najboljem kvalitetu obrazovanja. Internacionalni univerzitet u Sarajevu i dalje će se truditi da poboljša svoj globalni status.

Za više informacija o najnovijim rang listama univerziteta u Bosni i Hercegovini, pogledajte ovaj link.