ITU Telecom World 2016: Otvorene prijave za Takmičenje mladih inovatora

Međunarodna unija za telekomunikacije ITU i ove godine organizuje Takmičenje mladih inovatora (Young Innovators Competition) pod pokroviteljstvom SAP-a, a u okviru manifestacije ITU Telecom World 2016.


ITU Telecom World 2016

Tema ovogodišnjeg takmičenja je “Big Data and Health Challenge”. Naime, traže se mladi inovatori sa idejama kako da primjene velike baze podataka u oblasti zdravstva. Takmičenje Young Innovators Competition “Big Data and Health Challenge” je platforma za inovativne ideje i digitalnu kreativnost i sjajna prilika za mlade i talentovane ljude da predstave svoje ideje na vodećoj globalnoj sceni na ITU Telecom World 2016.

Advertisements

Konkurs je otvoren za mlade učesnike iz svijeta starosne dobi od 18 do 30 godina. Potrebno je da se na konkurs prijave sa svojim postojećim start-up-om ili sa idejom za start-up.

Autori dva najbolja rješenja biće pozvani na centralni dogadjaj ITU Telecom World 2016, koji se ove godine održava u Bangkoku, od 14. do 17. novembra. Uz novčana sredstva i godinu dana mentorstva koje dobijaju kao nagradu, pobjednici će imati priliku da na ovom događaju predstave svoje ideje i učestvuju u radionicama.

Advertisements

Rok za prijavljivanje je 22. mart 2016. godine.

Dodatne informacije: telecomworld.itu.int

(UIS)