Nekategorisano

Iskoristite svoju priliku: Startup eksperti iz Silicijske doline stižu u Sarajevo

Od 9. do 13. avgusta u Sarajevu će boraviti eminentni startup stručnjaci iz Silicijske doline, sa kojima svi zainteresovani mogu imati '1 on 1 session' i postaviti im pitanja na koja žele dobiti relevantne odgovore vezane za pokretanje startupa.


Također, 15. avgusta će, od 14 do 16 sati, biti organizovana i panel diskusija na temu: “Kako napraviti uspješan startup”, a sve pomenuto održat će se u prostorijama kompanije DevLogic, na adresi: Kolodvorska 11a, 2. sprat Šentade.

Advertisements

Ovdje će vas dočekati stručnjaci koji već imaju vlastite uspješne startupe:

Advertisements
  • Andrew Baldwin – trenutno radi za jednu od vodećih investicijskih kompanija, Western Technology Investment, a prije toga je radio za američku multinacionalnu investicijsku kompaniju: Goldman Sachs Group.
  • Tuck Hauptfuhrer – radio je na nekoliko startupa, a trenutno radi za kompaniju Credit Carma, koja je dobila investiciju od 368 miliona dolara.
  • Philipp Herrmann – završio je studij menadžmenta na Stanfordu i postao lider na Design Thinkingu na Univerzitetu Stanford. Osnivač i direktor Etventure, inkubatora u Berlinu, koji stvara startupe, ali i pomaže velikim kompanijama u inovacijama. Trenutno je mentor i savjetnik nekoliko različitih startupa.
  • Shvetank Jain – osnivač kompanije Trippert Labs koja je udružena sa Playdomom i prodata Disneyu za 750 miliona dolara. Trenutno radi na sopstvenom startupu KIWI, koji je dobio 21 milion dolara od najpopularnijih venture capital fondova u Silicijskoj dolini.
  • Andrew Lockhart – jedan je od osnivača Stanfordovog inkubator programa StartX. Trenutno je angažovan na svom startupu koji je već dobio investiciju.

Ukoliko ste zainteresovani, više informacija o prijavi i samim događajima možete pronaći ovdje.

(INFO)