Nekategorisano

CPCD: Poziv za prijem volontera u dugoročni aranžman

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) objavio je poziv svim zainteresovanim da se priključe njihovom timu.


Dobrodošle su inovativne osobe, koje bi svojom pozitivnom energijom i idejama doprinijele aktivnostima civilnog društva za bolje i zdravije društvo.

Advertisements

– Iako smo svi svjesni uslova u kojima živimo, masovna je pojava da čekamo promjene, koje neće doći ukoliko ih ne pokrenemo vlastitim snagama. Pozivamo Vas da u prijateljskom okruženju zaposlenih CPCD-a provedete dio svog slobodnog vremena i tako steknete novo iskustvo, znanje i vještine koje će vam biti od koristi u Vašem daljnjem ličnom i profesionalnom razvoju, navodi se u saopštenju iz CPCD-a.

CPCD je bosanskohercegovačka nevladina organizacija koja djeluje na području cijele BiH i regiona Zapadnog Balkana. Tokom skoro 20 godina postojanja CPCD je izgradio prepoznatljivu poziciju lidera u radu sa građanima, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD), kao i izgradnji demokratije i civilnog društva u BiH, kreirajući nove šanse za građane i građanke.

Ako se pitate zašto volontirati u CPCD-u, nudimo Vam nekoliko odgovora:

 • unapređujete svoje znanje i vještine;
 • dobijate našu stručnu pomoć i podršku;
 • postajete dio tima jedne od vodećih organizacija u BiH sa skoro 20 godina profesionalnog iskustva iza sebe;
 • dobijate pisanu potvrdu o volontiranju, ili volontersku knjižicu, ukoliko je angažman dugoročan (dugoročnim volontiranjem se smatra angažman od 240 sati unutar najmanje 3 mjeseca bez prekida);
 • postajete sretniji jer se osjećate ispunjeno i korisno, te imate mogućnost primijeniti svoje znanje u praksi;
 • otkrivate u čemu ste dobri, a niste možda znali ili imali priliku da se isprobate.

Vrata CPCD-a su otvorena svim zainteresovanim pojedincima. Pored opštih vrlina kao što odgovornost, preciznost, samoinicijativnost i kreativnost, poželjno je da posjedujete i „can do“ stav i opredjeljenost ka pronalasku rješenja u problemskim situacijama, te sljedeće specifične karakteristike:

 • Izrazito razvijene vještine pismenog i usmenog izražavanja;
 • Aktivno znanje engleskog jezika;
 • Organizacijske vještine.

Poželjno je i poznavanje osnovnih alata grafičkog dizajna (dizajniranje postera, flajera, logo tipova i sl.) i poznavanje digitalnih trendova, marketinga društvenih mreža i PR-a.

Prednost pri odabiru kandidata dat će se onima koji budu posjedovali jednu ili više gore navedenih karakteristika (znanje iz grafičkog dizajna i znanje iz digitalnih trendova, marketinga društvenih mreža i PR-a).

Advertisements

Broj volontera: 2

Plaćanje tokom volonterskog angažmana: Tokom volonterskog angažmana volonterima će biti plaćeni osnovni troškovi.

Period angažmana: Mogućnost dugoročnog volontiranja do 9 mjeseci.

Ukoliko ste zainteresovani, molimo Vas da popunite obavezni prijavni obrazac, kako bi u CPCD saznali Vaša interesovanja i očekivanja. Savjetuje se da prije toga detaljno pregledate njihovu stranicu i upoznate se sa aktivnostima CPCD-a i Resursnog centra. Dodatne informacije i dokumente o Vama kao što su detaljan CV, duže motivacijsko pismo, eventualne preporuke i sve dokumente koje smatrate relevantnim možete dostaviti na e-mail adresu: prijava@cpcd.ba sa naznakom „Dodatni dokumenti uz već dostavljenu online prijavu“.

Krajnji rok prijave i očekivani početak angažmana: 

 • Poziv za prijem volontera ostaje otvoren do 03.09.2015. godine.
 • Očekivani početak angažmana: sredina/kraj septembra.

(STUDOMAT.ba)